• Samen zorgen voor goede waterkwaliteit in het Gooi

Burgemeester Laren stapt op

Geëmotioneerd onderbrak burgemeester Elbert Roest (D66) woensdagavond de raadsvergadering van Laren. Hij had het bericht ontvangen dat hij door de gemeenteraad van Bloemendaal wordt voorgedragen voor het burgemeesterschap.

 

Bron: Gooi- en Eemlander, link.

De 62-jarige Roest is vijftien jaar burgemeester in Laren. Hij is lid van D66 en begon zijn bestuurlijke loopbaan in 1994 als wethouder in Doesburg. Op 6 september neemt hij in Bloemendaal het stokje over van Bernd Schneiders, die er waarnemend burgemeester is.

Bloemendaal is van oordeel met Roest een burgemeester met rijke en relevante bestuurlijke ervaring binnen te halen, omdat die gemeente in veel opzichten vergelijkbaar is met Laren. In de ogen van de vertrouwencommissie staat Roest voor ordentelijkheid en gezamenlijkheid. Capaciteiten die men zocht omdat Bloemendaal op gebied van bestuurlijke besluitvorming, bedrijfsvoering van het ambtelijk apparaat en samenwerkingsverbanden in de regio tal van uitdagingen kent.

Roest was vanaf het begin actief betrokken bij Grondwaterbeheer het Gooi. Hij droeg het initiatief een warm hart toe en kwam met innovatieve ideeën om het grondwaterbeheer naar een hoger plan te trekken.